8.10.2019 Teknologia-aamu: Hyvinvointiteknologia

8.10.2019 Teknologia-aamu: Hyvinvointiteknologia

ÄäneHub ja POKE DigiLab järjestävät yhteistyössä syksyn toisen Teknologia aamun tiistaina 8.10.2019 klo 8.30-11.00. Aamun aiheena on hyvinvointiteknologia, kehon mittaaminen ja VR.

Ohjelma:
Klo 8.30-9.30: Aamukahvit, joiden aikana pureudutaan aiheeseen kiinnostavien käytännön esimerkkien kautta:

Taina Perkiö, Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto: Greencare – kokemuksia ja uusia mahdollisuuksia

Taina Perkiö työskentelee Pokessa Luonnonvara- ja ympäristöalalla eläintenhoidon opettajana sekä opettaa myös Green Care aihetta. Suuri kiinnostuksen kohde hänelle on luonto ja eläimet ja niiden hyvinvointivaikutukset sekä menetelmät, miten luontoavusteisesti voidaan toimia. Teknologia aamussa Taina esittelee luontolähtöisiä menetelmiä ja miten teknologia voisi palvella asiaa. Lisätietoja esim. Green Care Finlandin verkkosivuilta: www.gcfinland.fi/  ja sosiaalisesta mediasta esim. Green Care Keski-Suomi: www.facebook.com/GreenCareKeskiSuomi.

Mikko Vesisenaho, Jyväskylän Yliopisto/Kokemus-hanke: Hyvinvointianalyysi First Beat osana Kokemus-hankkeen toimintaa

Mikko Vesisenaho (opetusteknologian dosentti) työskentelee Jyväskylän yliopiston opettajankoulutuslaitoksella ja vastaa KoKemus-hankkeesta.  Mikko on kiinnostunut oppimis-ohjaamisprosessien kehittämisestä eri toimintaympäristöissä.  Hän näkee, että erityyppiset teknologiset ratkaisut voivat avata ihan uusia polkuja optimaalisten oppimisen hetkien ja tapojen hyödyntämiseen. Teknologia aamussa hän esittelee fysiologisten mittausten liittämistä oppimisprosessien kehittämiseen erityyppisissä ympäristöissä, mm. aikuiskoulutuksessa ilmailualalla, ja ammattillisessa koulutuksessa. Esimerkkeinä on mm. FirstBeatin hyvinvointimittareiden ja aivotutkimuksen mahdollisuudet. Lisätietoja www.jyu.fi/kokemus

Toni Mikkonen, Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto/DigiLab: VR hyödyntäminen anatomian opetuksessa

Toni Mikkonen työskentelee Poken DigiLabissa. Digilab antaa mahdollisuuden oppia tulevaisuuden töitä ja teknologiaa jo tänään. Digilabista löytyy laitteita ja osaamista liittyen muunmuassa virtuaalitodellisuuteen, 3D-mallinnukseen ja tulostukseen sekä 360 sisällön luontiin. DigiLab tehtävänä on kehittää oppimisympäristöjä ja tarjota apua henkilökunnalle uusien teknologioiden käytössä. Teknologia aamussa Toni kertoo esimerkkejä Keski-Suomen sairaahoitopiirin, KSSHP:n simulaatioviikoilta ja näyttää miten VR voidaan hyödyntää anatomian oppimisessa.

 

Klo 9.30-11.00: Laitekokeiluja, keskusteluja ja yhteistyöideoita.

Tapahtuma on osa valtakunnallista oppisopimusviikkoa ja tilaisuudessa saat lisätietoa Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopiston oppisopimusmahdollisuuksista.

 

Lisätietoja ja ilmoittautumiset: marja@aanehub.fi / 040 651 2599

Tilaisuus on tarkoitettu kaikille Hyvinvointiteknologiasta kiinnostuneille. Tilaisuus on osallistujille maksuton. Aamukahvien tarjoilun vuoksi ilmoittautumisia toivotaan 7.10 mennessä sähköpostiin marja@aanehub.fi