Pankkarin Bisnesaamussa puhuttiin resilienssistä ja oppivista organisaatioista

Pankkarin Bisnesaamussa puhuttiin resilienssistä ja oppivista organisaatioista

Pankkarin Bisnesaamuun 28.11.2019 osallistui lähes 70 henkilöä keskustelemaan resilienssistä, oppivista organisaatioista ja Keski-Suomen kasvusta. Tapahtuman järjestäjänä toimi ÄäneHub yhteistyössä Äänekosken kaupungin, Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopiston työelämäpalveluiden, Keski-Suomen Yrittäjien, Keski-Suomen kauppakamarin, Äänekoski Areena Pankkarin ja Äänekosken Yrittäjien kanssa.

Puhujien ja tapahtumaan osallistuneiden ajatuksiin pääset tutustumaan tarkemmin Youtube-kanavaltamme: https://youtu.be/O2vgYfUa8KQ

Aamupäivän aikana kuulimme kolme Keynote-puheenvuoroa ja osallistujilla oli aikaa tavata tuttuja sekä verkostoitua. Osallistujilta tulikin kiitosta herkullisesta aamupalasta, hyvin rakennetusta aikataulusta ja kiinnostavasta ohjelmasta.

Aamun ensimmäisessä puheenvuossa ratkaisukeskeinenvalmentaja Ulrika Björkstam Goodco johdatti yleisön tutkimaan Kasvun paikkoja, resilienssiä ja sen kehittämistä elinikäisenä oppimisen matkana.

”Elämä ei aina mene niin kuin sitä itse suunnittelee. Muutokset ja yllättävät tilanteet koettelevat ihmismieltä ja haastavat tapaamme katsoa kohti tulevaa. Mistä muutoskykyisyys, eli resilienssi, kumpuaa? Kuinka kasvattaa muutoskykyisyyttä tiukkojen paikkojen varalle? Miten suhtautua tulevaisuuteen toiveikkaasti muutostenkin keskellä ja pitää omista unelmista kiinni? Resilienssi antaa ihmisille vahvuutta kohdata ja ottaa vastaan ongelmia, mutta sen osa-alueet ovat elementtejä, joita tulee työyhteisössä rakentaa pitkin matkaa. Kuinka kehittää niin omaa kuin organisaation muutoskykyisyyttä?” Ulrika Björkstam

Toisessa puheenvuorossa Invest In Staff -hankkeen hyvän työelämän kehittäjä Minna Liminka puhui jatkuvan oppimisen kulttuurista työpaikoilla henkilöstöjohtamisen keinona. Puheenvuorossaan Minna Liminka kannusti parempaan vuorovaikutukseen, etsimään luovia ratkaisuja ja karsimaan luovuutta vähentäviä asioita organisaatiokulttuurista.

”Yksi tärkeimmistä menestymisen edellytyksistä on organisaation kyky oppia. Onko teidän organisaatiossa lupa oppia ja kehittää omaa osaamistaan sekä organisaation toimintaa muuttuvan työelämän tarpeita vastaavaksi? ” Minna Liminka

Kolmannessa puhgeenvuorossa Keski-Suomen kauppakamarin toimitusjohtaja Ari Hiltunen loi katsauksen Keski-Suomeen kasvun maakuntana. Hänen puheenvuorossaan tutkittiin mennyttä lukujen kautta ja suunnattiin ajatuksia tuleviin Keski-Suomen kasvua vauhdittaviin yhteishankkeisiin.

”Kun katsomme Keski-Suomen kasvua lukujen kautta, olemme selvästi kasvun maakunta.” Ari Hiltunen

Yksi yhteisöllisen työtilan ÄäneHubin tavoitteista on ollut vuoden 2019 aikana aktivoida verkostoyhteistyötä, kutsua työelämän sekä yritysten edustajia tapaamaan toisiaan ja tekemään parempaa työelämää yhdessä. Kiitos kaikille osallistujille!

Laita ÄäneHub-verkkosivut www.aanehub.fi ja Some-kanavat Facebook ja Instagram @aanehub seuraantaan, niin kuulet ensimmäisenä tulevista tapahtumista ja yhteisöllisen työtilan kuulumisista.

 

Iloista joulun odotusta toivottaen,

Marja Heinistö

Yhteisömanageri, ÄäneHub