Yhteisöllinen työtila vai etäpäivä kotona?

Yhteisöllinen työtila vai etäpäivä kotona?

Lähtisinkö tekemään töitä yhteisölliseen työtilaan vai tekisinkö etäpäivän kotoa?

Yhteisöllinen työtila on jaettu työtila, jossa jokainen voi tehdä omia töitä. Yhteisölliset toimitilat ovat usein avointa toimistotilaa, joiden yhteydessä on keittiö, neuvottelu- hiljaiseen työskentelyyn sopivaa tilaa. ÄäneHubin tilat on suunniteltu freelancereiden, yksin yrittäjien ja etätyötä tekevien tarpeisiin. Yhteisöllinen työtila on fyysinen tila, mutta myös yhteisö. Parhaimmillaan ÄäneHubista rakentuu yksinyrittäjien ja etätyötä tekevien yhteisö, josta löytyy seuraa lounaalle, liiketoiminnan sparrailuun tai vaikkapa Afterworkeihin.

 

Yhteisöllisiä työtiloja tarvitaan, koska yhä useampi (myös Ääneseudulla) työllistää itse itsensä tai tekee etätöitä kotoa. Yhteisölliset työtilat tarjoavat vaihtoehdon kotitoimistolle tai kahvilassa työskentelylle. Työtila tarjoaa työntekemisen perusfasiliteetit ja vähän enemmän. Yhteisölliset työtilat sopivat monenlaiseen työskentelyyn, mutta avokonttorissa ja jaetuissa työtiloissa työskentely vaatii totuttelua ja kokeilua. Ihan kaikkeen työhön avokonttori- ja jaettutila ei välttämättä sovi, mutta useimpiin toimistotyötyyppiseen työskentelyyn kyllä. Mielestäni kotitoimisto kannattaa aika-ajoin vaihtaa yhteisölliseen työtilaan. Yhteisöllinen työtila on paikka verkostoitua, kehittää omaa liiketoimintaa vuorovaikutuksessa muiden kanssa. Kahvitauoilla tai lounastreffeillä syntyy usein uusia bisnesideoita, yhteistuotantoja yli toimialarajojen ja työpäivän aikana pidettävät tauot ovat porukassa mukavampia. Saat käyttöösi edustavat neuvottelutilat ja viihtyisät toimistotilat, jossa pesemättömät pyykit tai kotityöt eivät häiritse työtäsi.

”En saa oikein tehtyä töitä kotoa, kun lapset tulevat koulusta. Pitääkin tulla testaamaan työtä täällä.” Totesi äänekoskelainen yrittäjä Avoimissa ovissa 15.4.2019. Vuosi2019 on mainiota aikaa kokeilla yhteisöllisissä työtiloissa työskentelyä Äänekoskella, koska ÄäneHubin käytöstä ei peritä käyttäjiltä maksua. Tilan käyttäjiltä toivotaan aktiivista osallistumista ÄäneHubin toiminnan kehittämiseen, palautetta tiloista ja ideoita yhteisiin tilaisuuksiin ja minikoulutuksiin. Tavoitteena on rakentaa vuoden 2019 toimintamalli, jonka avulla ÄäneHubista tulee pysyvää toimintaa Äänekoskella.

Tervetuloa kokeilemaan työpäivää ÄäneHubille, olemme auki arkisin klo 8.00-16.00!

Marja

Marja Heinistö toimii ÄäneHubilla yhteisömanagerina.
Marjan tavoitat sähköpostilla: marja@aanehub.fi
Puhelimitse: 040 651 2599
LinkedIN: https://fi.linkedin.com/in/marjaheinisto
Twitter: @MarjaHeinisto